Over de school

De School voor Antroposofische Kinderopvang (SvAK) is een opleidingsinstituut dat, als enige in Nederland, erkende antroposofische opleidingen verzorgt voor de kinderopvang. Antroposofische kinderopvang kenmerkt zich onder andere door het afstemmen op de behoefte van het individuele kind, afwisseling van rust en activiteit in het dagelijks ritme, grote aandacht voor rituelen, spel, fantasie, natuur en gezondheid.

Doel van de SvAK is om dé toonaangevende opleiding te zijn die competente, antroposofisch geschoolde pedagogen levert aan de kinderopvang in Nederland.

‘Opvoeden is de kunst van het herkennen van talenten en de kunst om een klimaat te creëren waarin kinderen zich kunnen ontplooien in een eigen tempo’.

Wil jij graag werken met kinderen of zoek je verdieping in je werk met kinderen? Wil je graag werken met hoofd, hart én handen? Hecht je belang aan professionele -en persoonlijke ontwikkeling? Dan is de School voor Antroposofische Kinderopvang iets voor jou!

Pedagogische visie

De antroposofische kinderopvang laat zich inspireren door het antroposofisch mens- en wereldbeeld van de Oostenrijkse filosoof Rudolf Steiner (1862- 1925). Hij benadrukt het belang van de ontwikkeling van de eigen individualiteit in de kindertijd binnen een sociale context. Deze eigenheid vormt als het ware de basis van de hele menselijke biografie. Zo zijn kind-zijn en mens-worden onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Lees meer >